Kineziológia

Tudtad, hogy kb. 23 milliárd agysejtünk van, 100 milliárdnyi információs egységgel?
Tudtad, hogy az agy nem érzékeli az időt? Agyunk számára egyszerre van múlt, jelen és jövő?
Tudtad, hogy az agy képeket tárol, melyekhez érzelmek kötődnek?
Tudtad, hogy az agy nem képes különbséget tenni aközött, ami megtörtént és aközött, ami a képzelet szüleménye?
Tudtad, hogy a megtörtént eseményeket nem, de a hozzá kapcsolódó érzelmeket meg tudjuk változtatni?

A kineziológia módszere erre való.

Hogyan kezdődött?

A kineziológia atyja dr. George Goodheart, aki az 1960-as években csontkovácsként gyógyított, megfigyelte, hogy a gyógyult páciensek a kezelések után nem sokkal visszatértek hozzá ugyanazzal a problémával. Elkezdte keresni azt a módszert, amellyel meg tudja keresni az okot a panasz végleges megszüntetésére. A módszer lényege, hogy feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered. Ehhez az izomtesztelést választotta, amely biztos és egyértelmű válaszokat adott a gyógyító számára. Ezt a koncepciót használta fel dr. John Tie, aki az 1970-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét. Azóta a kineziológiának számos különböző, speciális ága fejlődött ki. Magyarországon az egyik elterjedt irányzat az úgynevezett One Brain, ami egy gyengéd eszközökkel dolgozó, hatékony módszer, amely az ember lelkét közelíti meg, az egész embert vizsgálva.

Tudományos háttér

A kineziológia olyan holisztikus terápiás módszer, amely alternatív pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz, alkalmas a készség-, képesség-, és személyiség fejlesztésére, figyelembe véve a test-lélek-szellem egységét. Az érzelmi stressz oldása során jótékony hatása befolyásolja a testet, a tudatosságot és a tudatalattit is.

Olyan speciális egészségmegőrző módszer, mely magában foglalja a manuális terápia, a kínai gyógyászat és a pszichoterápia eszközeit, ismereteit, s ezeket felhasználva alkalmas arra, hogy az izmokban elraktározott érzelmi disszonancia felderítésével és a diszharmónia helyreállításával egyensúlyt hozzon létre.

One Brain Kineziológia

A kineziológia a mozgás tudománya. A görög kinezis = „mozgás” és a logos = „tan” szavak szóösszetétele.
A One Brain magyarra fordítva Egy Agy.
Agyunk a fogantatástól kezdve információkat gyűjt és tárol. Stresszhelyzetben agyunk a folyamatosan gyűjtött és raktározott információkból leválogatja a pillanatnyi helyzetnek megfelelőt és automatikusan reagál a régi, bevált módszer szerint.

A test 100 %-os energiáját nem tudjuk felhasználni, mert minden nap ki vagyunk téve valamilyen stressznek, s az energiánk nagy részét arra használjuk, hogy kezeljük ezeket.

A jelen reakciói következmények, az okok legtöbbször rejtve maradnak tudatunk mélyén. A tudatos részről leválva a tudatalattiból merítünk, ahol az elraktározott, korábbi, akár 3, 4, 5 éves korban megélt érzelmek dominálnak. Így történhet meg, hogy a jelen helyzetre egy óvodás reagál.

A mozgás nagyban hozzájárul ahhoz, ahogyan érezzük magunkat. Ez határozza meg közérzetünket, befolyásolja érzelmeinket, betegségre való hajlamainkat. A test eredendően rendelkezik egy önmagát regeneráló képességgel. Ha ez valamilyen oknál fogva akadályozott, (az energiánk a napi stressz kezelésére “megy el”) a kineziológia eszközeivel segítjük az öngyógyító folyamatot.

Az izomtesztelés módszere azon alapul, hogy agyunk és izmaink között kölcsönhatás áll fenn. Izmainkban, sejtjeinkben ugyan úgy, ahogy az agyunkban, elraktározzuk a minket ért hatásokat.

A One Brain Kineziológia módszer lényege, hogy a téves, romboló mintákat hordozó információkat előhívjuk és korrigáljuk. A kineziológiai oldás során visszanyúlunk a gyökerekig, felderítve a jelen problémának a tudatalattiban lévő valódi okát. Ezáltal rálátásunk lesz arra, hogyan befolyásolják múltbeli tapasztalatok a jelen reakcióit. A kezelés folyamán feloldjuk a blokkokat, rögzült viselkedési reakciókat, megszabadulunk az esemény érzelmi töltésétől, ezáltal lehetővé válik a jövőben a szabad választás és egy új érzelmi reakció. Ez a gyógyító rendszer helyreállítja a felborult egyensúlyt.

A tesztelés során a tesztalany kinyújtott karjára gyengéd nyomást gyakorolunk, a tesztelő kérdéseire az izomtónus változása ad választ. Ezzel a technikával előhívjuk a problémát okozó korábbi eseményt, majd oldjuk az élményhez rögzült, problémát okozó rossz érzést.

Ezzel leválasztjuk az érzést a testről, visszaáll az energetikai egyensúly, beindulhat az öngyógyító mechanizmus.

Nem magát a problémát oldjuk, hanem a megvalósulás útjában álló blokkokat, hitrendszereket, következtetéseket gyógyítjuk!1013899_522744741108299_937087848_n

Mikor forduljunk kineziológushoz?

Az alábbi problémák esetén:
Kapcsolati nehézségek, egészségügyi problémák, lelki diszharmónia, múlt feldolgozása, elengedés, megbocsátásra való képtelenség, gyász, karmikus kapcsolatok, depresszió, szorongás, fóbiák, mániák, függés.

Orvosi diagnózis mellett kiegészítő kezelésként alkalmazható, ha úgy érezzük, hogy a konzervatív kezelés nem elegendő.

Ha már tünetmentesek vagyunk, de a probléma végleges rendezése a cél.

A kineziológiáról itt olvashatsz.